Vereniging Orchideeën Vermeerdering

za sept 01, 2018 @10:00 - 02:00PM
za nov 17, 2018 @10:00 - 02:00PM

Vereniging_activiteiten

Heeft u meer interesse in opkweken vanaf zaad dan kunt u een bijeenkomst op proef bijwonen of aangeven lid te worden. U kunt contact opnemen via het contactformulier. Geef aan wat de wensen zijn en wij nemen contact met u op. Onze reactie kan enkele dagen op zich laten wachten.

Vereniging Orchideeën Vereniging
niet steken maar kweken

De Vereniging Orchideeën Vermeerdering organiseert de volgende activiteiten:

• 4 tot 6 Bijeenkomsten per jaar. Deze vinden plaats in de Utrechtse Botanische Tuinen tenzij anders vermeld
  • Ieder voorjaar een Open Dag op de Rotsplantendagen van de NRV in Utrecht
  • Toegang tot uitgebreide zaai en kweek informatie
  • Delen van kennis en ervaring op de bijeenkomsten en op ons forum
  • Cursussen in het zaaien en kweken van orchideeën
  • Verkoop van gekweekte orchideeën
  • Beschikbaar stellen van kweekboeken in samenwerking met de bibliotheek van de NOV
  • Ondersteuning van de orchideeëncollectie van de Utrechtse Botanische Tuinen
  • Het beheer van een orchideeën zaadbank, speciaal voor de leden
  • Excursies naar orchideeëngebieden in samenwerking met organiserende leden

Ieder jaar staat een thema centraal. Hierbij spitsen we ons toe op kweekonderwerpen die in de praktijk nog geen standaard zijn. Voor de komende jaren is de planning als volgt:

• 2012 Oppotten en Uitplanten

Hoe worden steriele in-vitro planten succesvol overgebracht naar de plantenpot? Welke standaarden zijn er en hoe zie de verzorging van de potcultuur eruit?
    Hoe kunnen orchideeën het beste in de tuin gehouden worden en welk onderhoud is van toepassing?

• 2013 Vegetatieve vermeerdering Zijn de gedocumenteerde vegetatieve vermeerdering methodes in de praktijk relatief eenvoudig met succes uit te voeren?

LIDMAATSCHAP: Het verenigingsjaar is gelijk aan het kalenderjaar. De contributie bedraagt 20 euro per jaar (huisgenoten betalen 10 euro) en moet worden overgemaakt op bankrekeningnummer NL55RABO0552082422 t.n.v. "V.O.V." te Boxmeer. Bij verlenging van het lidmaatschap dient de contributie voor het volgende verenigingsjaar voor 31 december te zijn voldaan. Opzeggingen dienen voor 1 december bij de penningmeester / ledenadministratie te zijn aangemeld. Een automatische incasso wordt medio februari afgeschreven.